Srakice

Objavljeno: Ponedjeljak, 25 Rujan 2023

29.01.- 16.02.2024.

Na likovnom natječaju mađioničara Stefana osvojili smo prvo mjesto, odnosno mađioničarsku predstavu za djecu cijelog vrtića. Likovni rad koji je osvojio najviše glasova bio je od naše Lucije.

 

S djecom smo pojačano provodili aktivnosti pripreme za školu:

-igre slovima: prepoznavanje, imenovanje, početno slovo u riječima, riječi na zadano slovo, analiza i sinteza riječi,…

 

 

- igre i matematički zadaci s brojevima

 

- slaganje elemenata u nizovima

- odnosi u prostoru: lijevo-desno, gore-dolje, pored, uz,…

- grafomotoričke vježbe- precrtavanje raznih linija i oblika

- brain gym

 

Petkom smo uživali u maskiranim zabavama s ostalom vrtićkom djecom. Plesali smo,igrali razne igre i zabavljali se. 

 

Jako smo se trudili kako bismo izradili ukrase za prikolicu na kojoj će se prevoziti pust. Pomno smo pratili izradu drvene konstrukcije vozila. 

 

Izradili smo pusta

Kako bismo se pokazali u najboljem izdanju, uvježbali smo plesnu koreografiju na pjesmu Fešta s kojim smo nastupili na maskiranoj završnici našega mjesta. 

Sudjelovali smo u maskiranoj povorci mjestom. Bili smo dio najveće maskirane povorke koja je ikad prošetala Vrsarom. U suradnji sa školskom djecom razveselili smo mještane. Naša maska bila je maska klauna, veselog i razigranog, baš kakvi smo i mi.

Nakon šetnje mjestom, napravili smo stanku ispred općine gdje smo predstavili našu izvježbanu koreografiju. Završni dio samog dana bio je u marini ispred turističke zajednice gdje smo opet izveli našu točku.

Osvojili smo nagradu za najljepšu grupnu masku.

Veliko hvala vrijednim i kreativnim roditeljima koji su se potrudili izraditi ove divne maske klauna. Bio je to jedan zaista lijep dan gdje smo imali priliku podružiti se s roditeljima i djecom. 

Valentinovo,  dan ljubavi, u našu je skupinu donio pregršt aktivnosti s kojima smo slavili ljubav, vrste ljubavi, jačali smo zajedništvo, poticali suradnju i timski rad. Ispekli smo i dekorirali naše ljubavne kolačiće. 

  

Predstava Pravi prijatelj

Ilaria nas je naučila jednu igru koju je igrala njezina mama dok je bila mala. Svi su željeli probati. Ovo je bilo vrlo izazovno, i jako zabavno.

 

22.01.-26.01.2024.

Ovogodišnja međunarodna dječja izložba likovne umjetnosti Lidice 2024. u Češkoj nosi temu karavana. Ujedinjeni narodi proglasili su ovu godinu Međunarodnom godinom deva. Srakice su se odlučile uključiti i izraditi svoju karavanu. Deve su posebne, te su njihove noge napravljene od drvenih grančica, tepisi koje nose na grbama oslikani su i ukrašeni šarenim kamenčićima, a od obojane palente i griza napravili smo pijesak za pustinju.

Maske na neobičan način, s 3 oka, nos umjesto usta i slično, kreativan pristup i slobodne ruke za eksperimentiranjem rezultirale su remek djelima naših malih ručica.

Malo istezanja i razgibavanja!

Rasplesani limbo…

Lijevom rukom držim štap, očima gledan štap koji ću primiti desnom rukom, i kreni! Koliko smijeha, uzbuđenja i veselja! Trudili smo se ne baciti štap kako bi naš prijatelj ulovio naš, i time skupina pobijedila. Bili smo složni kao prava ekipa! 

 

Moramo se zahvaliti našem dragom Lukasu što nam je poklonio igračke

Veliko hvala i Koi koje nam je opet poklonio igračke. 

Likovna aktivnost:  klaun

 

15.01.-19.01.2024.

Napokon smo i mi dobili naš paket! Kakvog li uzbuđenja! Što li se unutra skriva? Brdo pitanja motalo nam se po glavi dok smo ga gledati i pokušavali pogoditi kakav nas junak čeka. I da, polako odmatamo, oprezno, pa uzbudljivo trgamo papir i otvaramo kutiju, kad ono unutra gnom! I našim se prijateljima iz dv Zlatni dani svidjela priča kao i nama, pa ipak imamo nešto zajedničko!

Gnoma smo prepustili skupini Vrapčići, ipak su oni mlađi, a mi ćemo strpljivo čekati da nam ga predaju. 

Vuk, i dalje je aktualan, ali sad smo istraživali divlje životinje koje on jede, pravi jelenji rog, kljove divlje svinje i rogovi srndaća privukli su našu pažnju. 

 

A što rade vukovi zimi u šumi… to smo ilustrirali...kao i divlje životinje koje on lovi…

 

  

Maškare su počele, a i naše vrijedne ručice… 3D klaun u izradi, krasiti će naš hol.

Malo tempera…

I maskirani party u holu u suradnji sa svim vrtićkim i jasličkim skupinama.

Pokušati ćemo izraditi 3D karavanu za 52. Međunarodnu izložbu dječje likovne umjetnosti Lidice 2024.  (Češka). Ovo su krpice za devu koje smo oslikali i ukrasili šarenim kamenčićima. 

Pao je snijeg u Vrsaru, jako nas je iznenadio i razveselio!

 

08.01.- 12.01.2024.

Veselo smo započeli ovaj tjedan. Puni dojmova i lijepih uspomena prepričavali smo dogodovštine sa zimskih praznika. Svi smo se zaželjeli vrtića, igre i prijatelja.

Teo nam je poklonio igračke, te nas jako razveselio. 

 
Odlučili smo sudjelovati u nagradnom natječaju mađioničara Stefana. Uložili smo puno truda i mašte te osmislili naše čarobne štapiće. Govorna aktivnost za poticanje empatije i promišljanje o svijetu kao mjestu za bolji život, bila je nit vodilja stvaranja predivnih maštovitih mađioničarskih štapića. 

Tjelesne aktivnosti u dvorani bile su inspirirane igrom pamćenja, koncentracije i oponašanja. Jako smo se trudili i zabavili.

 

Zima je stigla a time i promjene, istraživali smo što se to zbiva…

Brojevi su i dalje u modi, a koliko smo veliki, vidi se u našim grupnim igrama koje su sve ozbiljnije,traju duže te su prepune uvažavanja i međusobnog pomaganja, uz pokoju iskricu, jer ipak, svakome je bitno biti najbolji. 

I da, nastao je naš gnom Konte. Prošetali smo ga Vrsarom i podružili se s njime, a stiglo je i vrijeme da ga pošaljemo dodijeljenoj skupini Malci, dv ZLATNI DANI, u Zlatar Bistrici. Nama će u goste stići jedan njihov knjižni junak…jedva čekamo!

 

Posjetili smo i turističku zajednicu, te dobili puno važnih informacija o Vrsaru. Poklonili su nam razne reklamne materijale o Vrsaru koje ćemo poslati zajedno s našim gnomom u Zlatar Bistricu. 

 

Nastavili smo s projektom naše male knjižnice, i istraživali vuka. Inspiraciju smo dobili istražujući razne enciklopedije o životinjama. Radili smo mnogo na istraživačkim aktivnostima i bogatili spoznaju o vukovima i širili naš vokabular. 

 

Istraživali smo u kojim se sve pričama pojavljuje vuk.

 

Prvi tjedan proletio je kao iz šale, a aktivnosti kao u priči… ipak, mi idemo u vrtić!

 

18.12.-22.12.2023.

Pripreme za dolazak djedice bile su zaista zabavne.

Naučili smo igrokaz Dvije pahuljice, te plesnu koreografiju. 

 

Puno smo truda uložili u izradu gipsanih figurica koje ćemo ponijeti našim kućama za pod bor. 

Maštovitim putem krenuli smo s pečatima, te uz njih osmišljavali priče i ukrašavali crteže.

Malo smo se i sređivale…

A posjetio nas je i naš dragi djedica. Glasno i ponosno, recitirali smo recitaciju i dramatizaciju koju smo za njega naučili, a on nas je darovao poklonima.

Plesali smo i zabavljali u našoj sobi.

 

Svakodnevno provodimo aktivnosti za naše pametne glavice…

 

 

Dragi naši prijatelji. Ovo je od nas za sad. Vidimo se uskoro, u novoj godini, spremni za nove uzbudljive avanture, veseli praznici….

 

11.12.-15.12.2023.

Božićne aktivnosti obilježile su ovaj tjedan. Izradili smo našu božićnu jelku. Pleli smo konac oko čavlića. Ova aktivnost je bila jako zahtjevna, no rezultat je odličan jer je zaista posebna. Također i kuglice su ispale nježne i čarobne. 

Izradili smo također i čestitke za penzionerke, a i za nas. Čestitke su posebne i unikatne, svaka na svoj način. 

 

Tjelesne aktivnosti u dvorani i ovaj tjedan bile su usmjerene jačanju zajedništva i preciznosti, strpljivosti i borbenosti.  Ovaj tjedan lopta je bila glavni akter naših vježbi. Vođenje lopte štapom i dodavanje lopte nogama nove su igre koje smo zaigrali. Teško je bilo izgubiti, no i to treba naučiti.  Na kraju možemo reći kako je zaista važno dobro se zabaviti. 

Pošto nam djedica brzo stiže, počeli smo učiti stihove i plesnu koreografiju.

 

Također u jutarnjem krugu radimo na analizi i sintezi. Slušamo riječi i prepoznajemo slova.

 

One „cure“ (penzionerke) za koje izrađujemo čestitke stigle su nam u goste, te smo se s njima podružili zajedno s vrtićkim skupinama te izveli prigodne točke.

Napokon su svi kalupi od gipsa suhi, te smo zasukali rukave i počeli s bojanjem istih. Kalupe smo birali svaki za sebe, te su ispali zaista zanimljivi. 

 

04.12.-08.12.2023.

Tjedan smo započeli u duhu Svetoga Nikole. Ove smo godine osmislili torbicu Svetoga Nikole. Bili smo jako marljivi,  pa nas je Nikola nagradio. Pošto smo čuli da će nas doći posjetiti u vrtić, uvježbali smo stihove Sveti Nikola. Te otpjevali mu pjesmicu o prijateljstvu Pobijediti će ljubav. Bili smo zaista uzbuđeni što nam je stigao u goste. 

Božićni blagdani kucaju nam na vrata, a maše marljive ručice izrađuju unikatne čestitke.

Bili smo malo i nestašni, te izradili naše brade od vune za patuljke. Rado se pretvaramo da smo patuljci…

Tjelovježba u dvorani bila je ispunjena smijehom i velikim izazovima. Kako bismo zabavno vježbali, izradili smo našu kocku za vježbanje, koja sa svakim bacanjem zadaje pozu koju moramo zauzeti. Zaista smo se trudili napraviti što preciznije, te podupirali jedni druge.

Osim kocke, još jedna nova igra, kako smo ju mi nazvali „ruke-noge“. Ova nam je igra poticala pažnju i koncentraciju, učili smo lijevu i desnu stranu, te, ono najvažnije, naučili smo da se ne ljutimo kada bi pogriješili. 

Posjet kampu imao je za cilj pronalazak neobičnih kamenčića.  Što znači riječ neobično, brzo smo shvatili. 

Istraživali smo prirodu, i pronašli nove tajne…

A otkrili smo da u kampu imamo mutnu, prljavu, smeđu vodu. Tko ju je zamutio, bilo je pitanje sa sto odgovora, možda je koje bilo i točno, a možda i ne, neka ostane misterij. Mi smo bili zaista važni jer smo otkrili nešto posebno.

Veliko hvala roditeljima koji su sudjelovali na Božićnoj radionici uređenja vrtića. Kao i svake godine znamo da možemo računati na vas, te se veselimo budućim radionicama i većem odazivu na radost naših mališana. 

Kreativne aktivnosti  u našoj sobi potaknule su nas na put maštom. Patuljak na papiru bio je sam, a mi smo osmislili neku dogodovštinu o njemu, i ilustrirali ju. Nastali su zaista posebni radovi

Jesenska šuma, poprimila je zimski štih našim vrijednim ručicama….

 

Ovaj tjedan u našu malu knjižnicu stigla je nova knjiga: Djevojčica i grad. Knjiga nas vodi u svijet emocija i prijateljstva. Promjene u našim životima brišu sivilo i unose šarenilo i boju koje simboliziraju radost i pozitivan stav. Šarene boje uz kolaž, škare i ljepilo prenijeli smo na papir, i napravili našu šarenu šumu.

S pozitivnim stavom, i našom šarenom šumom, završavamo ovaj tjedan.

 

20.11.-24.11.2013.

Zanimljivosti o projektu Naša mala knjižnica:

-knjige koje ćemo obrađivati dolaze čak iz 10 zemalja: Belgija, Makedonija, Italija, Poljska, Litva, Turska, Slovenija, Finska, Češka i Hrvatska.

- djeca- sudionici čitaju iste knjige i bave se istim aktivnostima, što pridonosi međukulturalnom povezivanju i upoznavanju zajedničke europske baštine.

- svrha ovog projekta je ponuditi djeci knjigu koja zaokuplja pažnju svojim cjelokupnim sadržajem: kako tekstom i ilustracijama, tako i izvantekstualnim sadržajem i aktivnostima.

Nastavili smo s projektom Naša mala knjižnica. Otkrivali smo tajanstveni svijet malih bradatih bića…gnomova i istraživali zanimljivosti o njima. Maštali o tome gdje žive, što rade danju a što noću, poistovjećivali smo se s njima i uživljavali u njihove uloge.

Naši su gnomovi zaista zanimljivi i imaju posebna imena: Jogo, Mendi, Leksi, Muana, Suki, Bobo, Maka, Lanko, Čoki, Piki, Kalo, Kvoro, Tiki i Sami. 

A što bi učinili da ih uhvatimo? Srakice su bile zaista maštovite u odgovorima: Malo bi se igrao s njim pa bi ga vozio na barku, pokazao bi mu kako se peca, postali bismo prijatelji. Šetao bi ga po gradu i igrali bi se skrivača. Napravio bi mu papirnati auto i papirnatu curu. Dala bi mu za jesti i piti, pa bi šetali po travi. Stavio bi ga negdje da se smiri,…

 

Izmislili smo i nacrtali svoje gnomove i s njima kreirali ideje za neka dobra djela. 

Smijali smo se, glumili i zabavljali. U mašti smo putovali njihovim svijetom, ulazili u njihove neobične kuće … i bilo nam je super.

Neprimjetno smo učili kako biti još kreativniji i kako funkcionirati u timu.

Imali smo i priliku uvijek biti svoji i iznositi i realizirati svoje zamisli.

Oduševili smo se pravim kamenom iz rudnika gnomova,… da, mi smo vjerovali da je to upravo taj, sjajniji od pravih dragulja.

Gnomovi su nas začarali , a to nam je i bio cilj. 

Tu i tamo smo iz svijeta mašte hodali realnim svijetom i oduševljavali se ljepotama jeseni i mjesta u kojem živimo, istraživali oko sebe, ili se zabavljali na radionici glazbenog vrtića.

 

13.11.-17.11.2023.

Uključili smo se u međunarodni projekt Naša mala knjižnica. Za početak smo promišljali o knjižnici i knjigama. Obradovali smo se spoznajom da naša vrtićka knjižnica ima puno raznovrsnih i nama jako zanimljivih knjiga koje čekaju baš nas.

U taj čarobni svijet knjiga uplovili smo slikovnicom s pričom – Uhvatio sam gnoma.

Danima smo iščekivali dolazak tete Jesenke, bojali lišće, izrađivali krune, smišljali pitanja za nju…

Došla je tajanstveno, bez čarobnog kista i iznenadila nas nekim novim čarobnim prahom…iz male bočice. Sve nas je očarala. Dokaz da je na nas ostavila snažan dojam su naši originalni i kreativni likovni radovi i izjave o njoj. U znak zahvalnosti što nas je posjetila otpjevali smo joj i recitirali stihove s jesenskom tematikom

 

                          

Povodom dana prijateljstva osoba s intelektualnim teškoćama , zajedno s Funtanjaskom skupinom Kosići sudjelovali smo u programu s njima, u Puli u Domu branitelja. Nastupili smo s pjesmom Pobijediti će ljubav i razveselili naše nove prijatelje crvenim srcima koje smo im poklonili. 

Prošetali smo gradom kao pravi turisti.

Posjetili smo i Arenu o kojoj smo toliko pričali prošle godine. Tražili smo vile koje su ju sagradile i zavirivali u tamne hodnike iz kojih su nekada izlazili lavovi. 

I za kraj, poigrali smo se u parkiću i pojeli naš izletnički ručak.  Iza nas je još jedan jako uzbudljiv tjedan. 

 

6.11.-11.11.2023.

Ovo je bio tjedan u kojem smo otkrivali kako je zabavno rješavati zadatke u novom radnom listu. Izazov su nam bile i osmišljene igre brojevima. 

Pripremali smo se za nastup na fešti Svetog Martina na kojoj su Srakice plesale stari istarski ples rašpu i recitirali stihove na čakavskom: Tri lita je finia… i razveselili mnoga lica.

 

 Mnogo Srakica je sudjelovalo i na kreativnoj likovnoj radionici dnd-a na trgu povodom fešte svetog Martina.

 

Informacije o Svetom Martinu smo saznali od župnika Lina prilikom posjete župnoj crkvi. Spoznali smo da je Sveti Martin bio dobar čovjek koji je volio pomagati potrebitima. Župnik nas je lijepo i srdačno ugostio i počastio svježim voćem. 

 

Ovaj tjedan smo guštali u pjevanju pjesama i plesu uz vesele dječje pjesmice. Naravno…uživali smo i u čitanju i prepričavanju priča iz kojih smo ponovili koliko je važno biti oprezan i znati se lijepo ponašati.

Naša draga Anastasia nam je poklonila igračke. Hvala joj od srca. Rado smo se poigrali s njima. 

 

30.10.- 03.11.

Jesen je i dalje naša inspiracija za brojne aktivnosti. Jesenski motivi su bili teme naših brojnih likovnih aktivnosti. 

Posebno smo se veselili bojanju novim vodenim bojama koje smo sami izradili, crtanju svojih originalnih kišobrana i sebe u pokretu.

 

                  

Svakodnevno smo guštali toćati Reyevo maslinovo ulje pred ručak.

 

Rastemo…to pokazuju i naši uradci u radnim listićima i naše ponašanje u didaktičkim igrama i timskom dogovaranju.

Ovotjedne slikovnice potaknule su nas da promišljamo o hrabrosti i urednosti.

Pripremamo se za nastup u Puli s pjesmom Pobijediti će ljubav uz koreografiju.

Oduševili smo se isprobavanjem neke nama nove odjeće- narodne nošnje. S ovom ćemo nošnjom zaplesati rašpu na proslavi Svetoga Martina. Koreografija nam se jako sviđa, pa smo sigurni da ćemo ju vrlo brzo usvojiti.

Nove igračke su nas oduševile: gusarski brod, kozmetički salon, te razne didaktičke igre…

Bilo nam je zabavno vježbati u dvorani, glumiti dramatizaciju stihova o jesenjem listu, pjevanje pjesmica o jeseni,….

 

23.10.-27.10.2023.

Sudjelovali smo u izradi ukrasa za zajednički prostor vrtića- hol. Ovog tjedna su to bile naše vesele gljive.

Pratili smo vremenske promjene i pojave u prirodi vezane uz jesen. Istraživali smo različitosti a jedan od poticaja bilo nam je lišće.

Poticale smo prijateljske odnose. Propitkivali smo se tko su sve prijatelji Jesenke.

Često smo vježbali grafomotoriku, tragali i otkrivali prvo slovo u riječi, par/nepar,….i rješavali i druge nama izazovne zadatke.

Nastavili smo s projektnim aktivnostima vezanih uz vodu: prepričavali slikovnicu Kišni dan, pjevali pjesmice o kiši, igrali asocijacije na riječ voda.

Samostalno smo jedan drugome prepričavali našu priču Male kapljice.

Izveli eksperiment zaleđivanja obojane vode i njime bojali kišobrane.

Naš memory Srakice nas je oduševio. Memory smo napravili od naših individualnih fotografija. Ovaj nam memory pomaže u jačanju socijalnih vještina i osnaživanju skupine.

U dvorani za tjelesni smo pored vježbanja i poligona otkrivali koliko je važno biti timski igrač, a posebno u takmičarskim igrama. 

16.-20.10.2023.

Nastavljamo sakupljačku aktivnost jesenskih plodova. Jesen je naša inspiracija za izradu brojnih likovnih radova, obradu stihova, priča, pjesama, grafomotoričkih vježbi i raznih igara. 

 

Dovoljno smo veliki da već polako promatramo zbivanja oko sebe. Otkrili smo nedavnu eko katastrofu- požar u kojem je izgorjela plastika i zagadila okoliš a time i hranu. Razgovarali smo i o drugim zagađivačima hrane. Promišljali smo i o raznolikosti hrane kao i o nestašici hrane u pojedinim dijelovima svijeta, o gladi.

Potičemo raznolikost ishrane i isprobavanje novih namirnica. Prioritet nam je zdrava hrana, te smo raznim aktivnostima približili samo poimanje iste.

 

Svojim ručicama pomogli smo u izradi:

Energetskih pločica od jabuke, suhog voća, sjemenki i meda

Čaja od svježeg šipka koji smo sami čistili

Kolačića od prhkog tijesta

Peciva (kruščića) sa sjemenkama koje smo izmijesili noseći na glavama naše posebne pekarske kapice i pregače

Nadograđujemo naše prošlogodišnje spoznaje i otkrivamo nove. Radujemo se i uživamo u kreativnim aktivnostima.

 

9.-13.10.2023.

Sudjelovali smo u izradi jesenskih ukrasa za ukrašavanje zajedničkih prostora vrtića i sobe dnevnog boravka (stablo, lišće, oglasna ploča za roditelje, grožđe, …)

 

                               

Slučajna priča o nekoj novoj Crvenkapici potakla nas je na razgovor o ponašanju prema nepoznatim ljudima.

Ovo je bio i tjedan pripreme za dane gljiva u Kontiji. Otkrivali smo zanimljivosti o gljivama, pitali se što znamo o njima, izradili plakat i odnijeli ga u Kontiju. 

Nastavili smo s aktivnostima vezanih za vodu. Napravili smo našu slikovnicu „Kišni dan“ kojoj su djeca osmislila tekst i ilustracije

Odradili smo eksperiment pluta- tone, igrali memory na temu vode, i puno, puno razgovarali o vodi

 

2.-6.10.2023.

Ovaj tjedan obilježili smo veseli Dječji tjedan. Cilj nam je bio promicanje dječjih prava i usmjeravanje aktivnosti prema ostvarivanju prava, potreba i aktivnosti s djecom i za djecu.

Osvještavali smo djecu da živimo u svijetu u kojem nažalost sva djeca nemaju priliku imati sretno djetinjstvo i odrasti sretno i zaštićeno. Na karti svijeta otkrili smo kontinente gdje sva djeca žive. Djeca su iznosila promišljanja o svojim pravima kroz razne aktivnosti.

Osvještavali smo spoznaju koliko je važno poštivati i tuđa prava i biti empatičan. Timske igre i aktivnosti su nam pomogle u tome.

  

Klaun Čupko izmamio je široke osmjehe na dječjim licima.

Dan uljepšavanja djeca su jedva dočekala, bio je to poseban dan: radili smo frizure i lakirali noktiće. Izradili smo naš frizerski salon koji je vrlo popularan, te svakodnevno nastaju predivne frizure.

 

Predstava Pčelica Maja nas je sve oduševila.  Napravili smo likovni rad same predstave s kolaž papirom.

Bili smo gosti Istra kampa, te im se zahvaljujemo što smo su nas tako lijepo ugostili. Igrali smo se u parkiću, bili u kinu, počastili se ručkom, sve u svemu nezaboravan provod.

  

I na kraju provozali smo se vlakićem i počastili sladoledom.

Predivni dani upisani u dječja sjećanja.

 

Skupina Srakice najstarija je skupina u vrtiću. Skupina je mješovitog uzrasta djece starije vrtićke dobi i predškolaca.

Jedna od slobodnih igara s kojom se predškolci spremaju za školu svakako je simbolička igra škole. Uz ploču, krede i učiteljicu djeca stvaraju ugođaj kojeg tako željno iščekuju.

 

Djeca rado sudjeluju u grupnim igrama koje imaju cilj ojačati međusobne odnose i prijateljstvo. Grupna masaža, igra mačke i miša, pa čak i odmor u hladovini,…. Svakodnevno potenciramo grupne aktivnosti kako bismo ojačali našu skupinu, stvorili ugodnu prijateljsku atmosferu i obogatili se pozitivnim emocijama za nastavak dana.

 

Moramo zahvaliti našem dragom Koi koji nam je darovao jako puno igračaka sa kojima se Srakice svakodnevno rado igraju.

 

Skupina smo koja uživa u svakodnevnom crtanju, osmislili smo personalizirane držače za crteže kako bi svaki crtež bio na svome mjestu i spreman za nošenje kući.

 

Jesen kuca na vrata, započeli smo i s jesenskim aktivnostima. Boje jeseni koje viđamo u prirodi prenijeli smo na naša stabla u raznim likovnim tehnikama.

 

Odgajatelji: Vesna Paris i Alesandra Perić Čuka

Predstava Pčelica Maja nas je sve oduševila.  Napravili smo likovni rad same predstave s kolaž pap