Kosići

Objavljeno: Utorak, 07 Svibanj 2019

Nakon zimskih praznika, skupina Kosići krenula je s projektnim aktivnostima Naše male knjižnice, te smo obradili slikovnicu „ Zvonko ili šapći mi u oko“. Nakon pročitane slikovnice, zaključili smo da je dječak Zvonko jedan poseban dječak koji, kada vidi – ne čuje a kada čuje- ne vidi. Željeli smo „ući u Zvonkove cipele“ te smo, prekrivši oči maramom, pokušali prepoznati prijatelja iz skupine. Isto tako odigrali smo igru „Tko me zove“  u kojoj su djeca po glasu prepoznavala prijatelja iz skupine. Iako je bilo jako zabavno, na kraju smo se složili da Zvonku uopće nije lako…

Lijepe zimske dane koristimo za šetnju Funtanom i upoznavanjem mjesta….šetajući prepoznajemo naše kuće i kuće naših prijatelja…to nas jako veseli.

Pao je i prvi mraz, pa naše dječje igralište koristimo i kao klizalište…

Na karti Istre otkrivamo gdje se nalazi naše mjesto…

Funtana je u potpunosti pod vladavinom maškara, nakon što smo preuzeli vlast, to jest ključ Funtane od barba Mladena, šefa Funtane. Obećali smo barba Mladenu da će sve do 13.02. Funtanom vladati smijeh, ludilo i dobra zabava.

Dok smo bili u vrtiću, počeo je padati snijeg…koje uzbuđenje! Šteta što se nije zadržao…

Istražujući u dvorištu vrtića, naišli smo na led. Proveli smo jedno istraživanje- komadić leda smo stavili na sunce, a drugi u hlad…pa smo promatrali koji će se brže otopiti.

U sklopu projekta „Hrvatska kroz dječje oči“ posjetili smo Turističku zajednicu i poštanski ured.

 

 

 

Mjesec prosinac je uvijek pun uzbuđenja u dječjim vrtićima, pa je tako i kod nas stigla radost i veselje popraćena zimskom i božićnom čarolijom.

Sveti Nikola nas je razveselio svojim dolaskom  iobradovao nas darovima,a mi smo mu obećali da ćemo redovito svoje čizmice čistiti.

Baka Zima nam je zaledila prirodu, te smo sa zanimanjem promatrali led i kako on nastaje (i nestaje),

što smo popratili fotografijama. Led nas je potaknuo na istraživanje prirode i izvan vrtića, te smo se kao pravi mali znanstvenici uputili ušetnju.

Pripremali smo se žurno i vjerno dolasku Djeda Mraza, izrađujući čestitke i ukrase te smo naučili za

njega recitaciju, što smo mu i ponosno pokazali.

Posebno su nas obradovali i naši umirovljenici koji su nas razveselili šarenim paketićem za djecu.

Kosići ovim putem svima žele mira, zdravlja i da ovo blagdansko vrijeme provedu u krugu svojih najmilijih.

 

Srićan Božić i Novo lito!

 

 

Evo kako su Kosići obilježili Dan jabuka u vrtiću! Izradom preukusnog i zdravog kolača od jabuka...