Search
Close this search box.

Veljača u Vrapčićima

„Kako su nastali medenjaci?“ – pitanje koje je postavljeno prethodnih dana, potaknulo nas je na promatranje pčelica kroz enciklopedije. Fotografirali smo viđeno, a zatim ih i izradili. Najprije smo očistili podlogu, izrezali, napravili loptice od krep papira i oslikali ostatak tijela.

U slobodnim svakodnevnim aktivnostima prevladava sve više simbolička igra. Gradimo kuću od raznih predmeta (jastuka, stolica), a zidove od malenih igračaka. Razvijamo empatiju brinući se za bebu; glumimo da smo malene bebe, mame, tate, prodavači…

Puževi su i dalje svuda oko nas! Povećalima ih promatramo na senzornoj ploči, pa ih fotografiramo. Može se, kroz fotografije koje su djeca fotografirala, vidjeti koje detalje i koju sliku svijeta oko njih oni zapravo vide, ono što je njima važno.

„U zdravom tijelu, zdrav duh!“ koji se provodi svakog ponedjeljka i četvrtka, ovoga puta dobio je novi element: samostalnost smišljanja novih sportova. Natjecateljske igre također su jedne od omiljenih!

Već spomenuta volja i želja za igranjem natjecateljskih igara, navela nas je na to da smo počeli igrati igru „Lotti Karotti“ u kojoj učimo brojati do šest, razvijamo strpljenje čekajući red i prihvaćamo poraz ili pobjedu na adekvatan način. Kako smo trenutno u aktivnostima vezanima za pčelice, izradili smo vlastitu igru „Skupljamo pelud i nosimo u košnicu“. Trudimo se, navijamo međusobno da se dobije što veći broj i veselimo se tuđoj pobjedi!