Search
Close this search box.

Veljača u Prepelicama

Mjesec veljaču nastavili smo veselo, maškarano. Klaun je bio tema u većini naših aktivnosti na početku mjeseca. Tako smo se klaunirali, slušali pjesmice i kratke priče o klaunima, izradili svoje klaune pri čemu smo vježbali finu motoriku režući, gužvajući krep papir, slikajući i kreirajući. 

Vrhunac maškara i maskiranja bio je 13. veljače kad su se Prepelice pretvorile u male snjegoviće, te prošetale Funtanom, zaplesale kod nove općine i počastile se finim pokladnim delicijama i sokićem. Nažalost gripa je spriječila da nas bude veći broj, ali usprkos tome dobro smo se proveli.

Maske snjegovića vrijedno su izradili roditelji na radionici u vrtiću 8. veljače.

Odmah iza maškara u skupini je zavladala ljubav, pa smo dane nakon maškara posvetili ljubavi, zaljubljenosti, prijateljstvu. Kako bi ljubav proširili i u svoje domove djeca su izradila sliku „Šaljemo vam ljubav“ i ponosno ih ponijela kući k svojim ukućanima. 

Tijekom mjeseca velječe puno smo se družili s našim prijateljima iz jasličke skupine Zebice i vrtićke skupine Kosići. Bilo nam je jako zabavno s njima. Kod Zebica smo se igrali s njihovim igračkama, te otkrivali čari novih starih igračaka, a uza sve to i učili pomagati manjima.

S Kosićma smo posjetili župnika Ivicu Butkovića i crkvu Svetog Bernarda. Župnik Ivica pričao nam je o povijesti crkve, pokazao što sve ima u crkvi i pjevao pjesme. Svi su ga slušali i bili jako tihi. S Kosićima smo još razgledali i veliki kaštel, te trg pokraj crkve.

Kako bismo obogatili svoju igru izradili smo zajedničkim snagama gladnog zeku koji umjesto mrkvice voli loptice. Djeca su ga oslikala i kad se sve posušilo igra je mogla početi. U igri su se razvijali i poticali strpljivost, čekanje reda, bacanje, gađanje mete i međusobno pomaganje, te bodrenje prijatelja u skupini. Zeko je postao naš novi član skupine i djeca se svakodnevno igraju s njim.

Nastavili smo i rad na projektu „Pričaj mi“ i to kroz igru sa štapnim lutkama u kazalištu, obogaćivanjem obiteljskog centra novim priborom za kuhanje i kuhinju što je potaknulo na sve češću simboličku igru u tom centru. Također, svakodnevnim čitanjem priča prije poslijepodnevnog odmora i listanjem istih nakon odmora štoje potaknulo sve češće listanje slikovnica u centru slikovnica i pričanjem priča prijateljima.  Djeca su crtala naslovnice svojih najdražih priča što je spontano potaknulo da započnemo s tjednim donošenjem priča koje volimo. Tako su zadnji tjedan u veljači Boris i Vito donijeli svoje najdraže slikovnice i pričali ih svojim prijateljima u skupini.  

12. veljače imali smo priliku vidjeti i kako pravi glumci glume u kazalištu s lutkama. U posjeti nam je bila produkcija Z iz Splita s predstavom „Pravi prijatelj“.

Mjesec smo završili obilježavanjem Dana ružičastih majica kako bi i mi maleni jasno poručili veliko NE vršnjačkom nasilju.