Search
Close this search box.

Veljača u Kosićima

Mjesec veljača je i u Kosićima bio najveseliji i najšareniji mjesec u godini. Iako je najkraći, to ne znači da je nedostajalo uzbuđenja i događanja, koje smo započeli maškarama i povorkom. Postali smo Rajske ptice i vratili ključeve gradu ponosno pokazavši svoj nastup.

Posjetili su nas glumci iz Produkcije Z koji su nas uveselili predstavom „Pravi prijatelj“, a mi smo u toj predstavi uživali zajedno s Prepelicama i Zebicama.

Nastavljamo s radom na našem projektu: istražujući kartu Funtane krenuli smo prema Perilima. Tamo smo stali i razgovarali o izvoru i korištenju vode u doba naših predaka.

Prateći kartu, stigli smo do nekadašnje stare crkvice.

Karta nas je dalje odvela do današnje Crkve Sv. Bernardo gdje nas je dočekao i primio svećenik. On nam je ispričao povijest Crkve, a njegovu priču smo sa zanimanjem poslušali i mnogo toga naučili. Tako smo saznali da je Crkva sagrađena 1621. godine, a sagradio ju je grof Bernardo Borisi. Za kraj, svećenik nas je iznenadio gitarom i otpjevao nam par pjesama, a i mi smo zapjevali zajedno s njim. U našem istraživanju Crkve su nam se pridružile i Prepelice.

Nastavili smo šetnjom do Marine koja čini jednu od glavnih lokacija našeg mjesta. Tamo nas je ugostila teta Jasmina koja nam je rado pokazala koji je njezin posao, kao i što se u marini zapravo radi te je strpljivo odgovorila na naša pitanja.

Omiljena lokacija koju rado posjećujemo je naše igralište i vježbalište na Perilima gdje pokazujemo svoje vještine i snagu raznim akrobacijama