Search
Close this search box.

Travanj u Srakicama

Proljeće je svuda oko nas a mi iskorištavamo svaku priliku da bismo ovu neiscrpnu enciklopediju istražili uzduž i poprijeko. Odmaranje u hladovini uz cvrkut ptica, opojan miris majčine dušice ili boravak kraj mora, te niz likovnih aktivnosti izrade cvijeća i stabala s pticama.

Matematičke i logičke vještine vježbali smo pletenjem papira za balon na vrući zrak, origamijem ili učenjem geometrijskih likova.

Koliko je naša planeta  Zemlja važna učili smo putem stihova Planeta Zemlja.

Kako bi se odlično snalazili u vremenu i prostoru, dani u tjednu, tjedan i vikend te dolazak policajke pomogli su nam u tome. Policajka nas je upozorila da moramo biti oprezni u prometu jer uskoro krećemo u školu, što znači da će mnogi od nas ubrzo morati odgovorno se kretati putem od doma do škole.

Posjetio nas je naš dobar prijatelj Maximilijan koji više ne ide sa nama u vrtić. Jako smo mu se obradovali jer nam je nedostajao.

Tjelesnih aktivnosti nije nedostajalo. Spremamo se za dječju olimpijadu, te smo učili nove sportske vještine poput štafete. Naši dečki koji treniraju nogomet pomogli su ostalima za zaigraju probnu utakmicu. A pokušali smo vježbati malo i rukomet. Naravno i laštika je bila tu koja nas je dodatno umorila i zabavila. Vježbali smo stopala, igrali igru zečeva te mačke i miša. Šetali smo se po Vrsaru i kampu te smo pored mora skupljali školjkice.

Na našu veliku radost, gnom Konte nam se vratio te smo ga s radošću dočekali, posebno su nas zanimale njegove zgode s djecom iz vrtića Zlatni dani.

Vježbe preciznosti, pažnje i fokusa provodili smo na mnogo načina, od fine do grube motorike.

Jako su nam se svidjeli stihovi u obliku igrokaza Plava trava, a mi smo ih vrlo brzo i s lakoćom savladali. Proveli smo različite likovne tehnike na temu cvijeća. Ne možemo se odlučiti koji su nam radovi ljepši, što zbog uloženog truda, što zbog samog rezultata kojem smo se divili.

Rado smo zaplesali uz razne skladbe na temu vode, a proveli smo i niz tjelesnih aktivnosti s loptom.

U dvorištu smo pronašli pravo gnijezdo ptica, pa smo se okušali u pravljenju našeg gnijezda koji smo na kraju stavili na stablo u nadi da će se ptičicama svidjeti. Kad već spominjemo ptice, odlučili smo se javiti na natječaj Ptice te smo poslali svoje radove.

Osim tog natječaja, u sklopu našeg projekta Naša mala knjižnica, poslali smo i dva rada za nagradni natječaj: knjiga siječanja koju smo izradili u suradnji s našim roditeljima, te Enciklopedija o vuku koju smo dugo stvarali te je vrlo opsežna: mnogo istraživanja, govornih i likovnih aktivnosti.

Obilježili smo i dan planete Zemlje.

Radne listiće koje smo kupili na početku pedagoške godine su nam sve zanimljiviji, te su ih neka djeca već završila. Sad su oni koji pomažu ostalima te im objašnjavaju što se od zadatka očekuje, opet pazeći da im ne kažu rješenje. Odlični su motivatori, vrlo pažljivi i strpljivi što nas čini ponosnima.

Naravno, početno slovo, analiza i sinteza i dalje se svakodnevno vježbaju.

Na razini vrtića proveli smo eko akciju te smo svi zajedno sudjelovali u jednoj vrlo zabavnoj radnoj akciji.