Search
Close this search box.

Veljača u Srakicama

Sunčani dani izmamili su osmjehe na našim licima. Svakodnevno smo uočavali promjene u biljnom svijetu koji nas okružuje i dolazak proljeća. Želja nam je bila da u sobu dnevnog boravka i zajednički prostor vrtića unesemo dio te proljetne čarolije, pa smo se dali u dekoriranje. Teme su nam bile: cvijeće i leptiri.

Koristili smo razne likovne tehnike i trudili se biti originalni i svoji. Jedan od izrađenih mnoštva cvjetova bio je namijenjen nama posebnoj ženi- mami…za dan žena. Promišljali smo o ženama i mudrovali što znači taj dan. Tete su bile oduševljene našim odgovorima.

Cvijeće i leptiri kao da su ušetali u naše prostore i uljepšali ga.

Vrtićko dvorište nudilo nam je paletu cvijeća za uživanje, promatranje i istraživanje. Imali smo proljeće na dlanu i svakodnevno smo stjecali nove spoznaje.

Svoje dojmove smo pretvarali i u čestitke.

Radost nam je donio i mađioničar Stefano sa nagradnom predstavom.

Ozračje oko nas poticalo nas je na tjelesne aktivnosti vani i u dvorani. Posebno su nam bile interesantne aktivnosti kretanja po zadanim linijama na tlu…čak i izazovne.

Naravno… većina nas u skupini su predškolci.

Zato smo i u ova dva tjedna uvježbavali grafomotoriku i pripremali se za školu.

Novost i izazov nam je bilo prepisivanje riječi prema slikovnom i pisanom predlošku. Već smo ojačali u aktivnostima i igrama sa slovima i brojevima.

Trudimo se biti tihi i u tihom radu.

Naučili smo rezati po zadanim linijama. Ide nam odlično…čak i po krivudavim linijama. Rastemo…

I dalje nastavljamo sa dekoracijom prostora i proširivanjem spoznaja o proljeću.

Oduševljavaju nas poznate i nove pjesme o proljeću i rado zaplešemo uz njih. Super nam je i opuštanje uz instrumentalne skladbe

Međusobno smo podijelili naše oduševljenje kada se i kako igramo i družimo s tatom.

Obradovali smo ga simpatičnom čestitkom za dan očeva u kojoj je on glavni lik a naš je samo crtež namijenjen njemu i riječi „volim te“.

 

Želimo podijeliti dojmove s izleta u Poreč:

Posjet stomatologu, Posjet vatrogascima- izvedba vježbi, Tržnica i ribarnica, Kazališna predstava Gospođica Neću, Ručak u pizzeriji, Igre u parkiću.

Bilo nam je odlično i stekli smo puno spoznaja i fino se najeli, našetali i naigrali.

Vratili smo se puni dojmova, bravo nama i posebno našoj ravnateljici na velikom trudu i organizaciji.

Pojačano smo radili na pripremi za školu. Važno nam je znati osnovne podatke o sebi, svojim roditeljima, mjestu i državi u kojoj živimo, vremenskim i prostornim pojmovima,…

 

U suradnji s roditeljima smo osmislili i izradili knjigu sjećanja na neki njima poseban i upečatljiv događaj ili doživljaj.

Zabavili smo se i uživali u igri naših roditelja, preskakanju lastika.

U brojnim likovnim aktivnostima vezanim za uskrsnog zeca i pisanice pokazali smo koliko smo kreativni i jedinstveni.

Uživali smo u timskim izazovima i zadacima i tako učili kako je i koliko važno surađivati i dogovarati se, i uživati u zajedničkim postignućima.