Informiranje javnosti

Objavljeno: Srijeda, 21 Rujan 2022

Informiranje javnosti

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija

 

Temeljem članka 3. Zakona o pravu na pristup informacijama (“Narodne novine” broj 25/13, 85/15, 69/22) uređeno je pravo na pristup informacijama fizičkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja javne vlasti.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija obuhvaća pravo korisnika na traženje i dobivanje informacije kao i obvezu tijela javne vlasti da omogući pristup zatraženoj informaciji, odnosno da objavljuje informacije neovisno o postavljenom zahtjevu kada takvo objavljivanje proizlazi iz obveze određene zakonom ili drugim propisom.

Pravo na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija uređeno je i ostvaruje se u skladu sa Zakonom o pravu na pristup informacijama (“Narodne novine” broj 25/13, 85/15, 69/22). Zakonom se propisuju načela prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija, postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija.

 

Službenik za informiranje

 

Dječji vrtić Tići Vrsar javnost informira putem službene web stranice dokumentima i informacijama koje posjeduje i koji su javno dostupni u elektroničkom obliku i moguće im je pristupiti bez upućivanja posebnog zahtjeva, a pristup svim ostalim informacijama i dokumentima ostvaruje se podnošenjem usmenog ili pisanog zahtjeva.

Pravo na pravo pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Službeniku za informiranje Dječjeg vrtića Tići Vrsar na slijedeće moguće načine

  • putem elektroničke pošte službenika za informiranje Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.,
  • poštom na adresu Dječjeg vrtića Tići Vrsar, Aldo Negri 46, Vrsar-Orsera,
  • osobno na adresu Dječjeg vrtića Tići Vrsar, Aldo Negri 46, Vrsar-Orsera, u uredovno radno vrijeme

 

Službenik za informiranje:

Andreja Radolović
Dječji vrtić Tići Vrsar,Aldo Negri 46, Vrsar-Orsera

Tel: +385 (0)52 441 506
 

E mail službenika za informiranje: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Više o pravu na pristup informacijama: http://www.pristupinfo.hr/

Povjerenik za informiranje – upute, smjernice, obrasci

Kriteriji za određivanje visine naknade stvarnih materijalnih troškova i troškova dostave informacije (NN 12/2014)

Ispravak Kriterija za određivanje visine naknade stvarnih materijalnih troškova i troškova dostave informacije (za određivanje visine naknade stvarnih materijalnih troškova i troškova dostave informacije (NN 15/2014)

Zakon o pravu na pristup informacijama (NN 25/2013)

 

Izvješća: