Projekt "Institucionalizacija zavičajne nastave" 2017.

Objavljeno: Utorak, 05 Rujan 2017

Skupina "Vrapčići" - Naslov projekta: "Kontići iz Kontije"

 

Skupina "Kosići" - Naslov projekta: "Laboratorij ljepote i zdravlja"

Projekt: "Istra u očima djeteta-dijete u prošlosti"

Objavljeno: Ponedjeljak, 30 Svibanj 2016

Zavičajna nastava

 

Zavičajna nastava projekt je  Istarske županije koji ima za cilj očuvanje istarskog zavičajnog identiteta, regionalnog bogatstva i naše regionalne posebnosti kroz uvođenje zavičajne nastave i tradicijske kulture u predškolske ustanove te osnovne i srednje škole na području Istarske županije. Želja je da se Istra i ono što ona jest, sve njezine vrednote sačuvaju i budućim generacijama. Projekt se provodi kroz projektnu nastavu u vrtićima, osnovnim i srednjim školama, ove godine pod nazivnikom „Istra u očima djeteta- dijete u prošlosti“.  Dječji vrtić Tići rado sudjeluje u projektu već treću godinu.

Svake godine u svibnju ili lipnju se održava „Projektni dan zavičajnih aktivnosti“, gdje vrtići koji sudjeluju prezentiraju svoj rad kroz godinu,te sudjeluju u brojnim organiziranim aktivnostima.  Ove godine, projektni dan je održan 20.05.2016. u Buzetu, iz našeg vrtića su sudjelovale tri skupine :Crvendaći, Kosići i Vrapčići. 

Dječji vrtić Tići  je iznimno ponosan na svoje pljočkare iz skupine Crvendaća koji su u Buzetu osvojili brončanu medalju.

U nastavku pogledajte prezentacije svih triju podprojekata zavičajne nastave: "Nad zikvon", "U teplini hiže delamo i povidamo" te "Povijest Istre"

 

Projekt: Dodir mora i kamena

Objavljeno: Utorak, 12 Kolovoz 2014

Aktivnosti...

Objavljeno: Utorak, 03 Siječanj 2012

Uz mnoštvo svakodnevnih aktivnosti naši mališani sudjeluju u mnogobrojnim događanjima i izvan samih prostorija Dječjeg vrtića "Tići". Upotpunjavajući njihov dan brojnim aktivnostima potičemo razvoj individualnih preferencija djeteta i samosvijesti njegovih sposobnosti i talenata.